Artiest

Kings Go Forth

  1. Artiestenchevron right
  2. Kings Go Forth
Kings Go Forth is een 9-koppige soulformatie uit Milwaukee, Wiscounsin. Wanneer je naar hun muziek luistert heb je het idee dat je luistert naar een album uit de legendarische Motown tijdperk. Niets is minder waar, Kings Go Forth (KGF) is een nieuwe soulgroep uit Amerika!

Milwaukee

Kings Go Forth is een 9-koppige soulformatie uit Milwaukee, Wiscounsin. Wanneer je naar hun muziek luistert heb je het idee dat je luistert naar een album uit de legendarische Motown tijdperk. Niets is minder waar, Kings Go Forth (KGF) is een nieuwe soulgroep uit Amerika! De band bestaat uit: Andy Noble (oprichter, bass), Black Wolf (mede-oprichter, vocals), Jeremy Kuzniar (drums) , Dave Cusma (trombone), Jed Groser (trompet), Dave Wake (keyboard), Cecilio Negron jr.(percussie), Danny Fernandez (vocals),

Historie

In 2004 wordt Kings Go Forth opgericht door bassist Andy Noble en zanger Black Wolf. De twee ontmoeten elkaar in Lotus Land, de platenwinkel van Andy. Daar kwamen ze op het idee een band op te richten die is geïnspireerd op de soul en funk muziek uit de jaren 70. Ze treden voornamelijk op in Milwaukee, maar hun bekendheid spreidt zich snel uit. Ze worden opgemerkt door Luaka Bop en tekenen in 2009 een platencontract. In 2010 komt hun debuutalbum The Outsiders Are Back uit.

Andy Noble

Het begint allemaal bij Andy Noble, de oprichter van de band. Geboren op 12 januari 1978 in Milwaukee. Hij staat bekend om zijn enorme kennis van classic soul, funk, and R&B. Hij begon op jonge leeftijd al met het spelen van de gitaar. Zijn ouders waren liefhebbers van zwarte muziek  en zo kwam hij in contact met allerlei verschillende stijlen van die muzieksoort. Samen met zijn broers werd hij op zesjarige leeftijd al meegenomen naar optredens. In zijn tienerjaren begint  hij in een aantal rock- en ska bands te spelen. Een van zijn grote passies is dj’en platen verzamelen. Andy had zo’n uitgebreide platenverzameling dat hij besloot de platenzaak Lotus Land te openen. Hier ontmoette hij de zanger Black Wolf.

Black Wolf

Geboren in 1953 als Jesse Davis in Port Huron, Michigan. Hij werd sterk beïnvloed door de gospel -gezongen in de kerk-  en de blues die door zijn vader werd gezongen. Op zijn twaalfde verhuisde de familie Davis naar Milwaukee. Het duurde niet lang voor Black Wolf mocht zingen en schrijven bij de soulband The Essentials. In de jaren daarna zingt hij in verschillende gospelkoren en soulbands. Black Wolf raakt bevriend met Andy die net als hij een grote passie heeft voor soul en funk. Ze besluiten samen de band Kings Go Forth op te richten.