Artiest

The Tymes

  1. Artiestenchevron right
  2. The Tymes
De soulvolle zanggroep The Tymes scoort in Amerika een nummer-1 hit met de debuutsingle 'So Much Love' in 1963. In 1975 bereikt de groep ook de hoogste notering in Groot-Britannië met 'Ms. Grace'.

Een nieuwe naam

The Tymes start als The Latineers in 1956. De soulvolle zanggroep uit Philadelphia verandert de naam in 1960 naar The Tymes als de nieuwe leadzanger wordt gevonden. Na een talentenshow op de radio krijgt The Tymes een platencontract in 1963.

Debuutsingle 'So Much Love' is de grootste hit

Debuutsingle ‘So Much Love’ zal de grootste hit zijn van de groep, het bereikt de eerste plek in Amerika in 1964. Het eerste album So Much Love bevat de cover van Johnny Mathis ‘Wonderful, Wonderful’. Dit nummer wordt een hit en de derde single ‘Somewhere’ wordt ook een bescheiden hit.

Stilte voor de storm: een nummer 1-hit in Groot-Britannië

Een paar jaar lang is het stil rondom The Tymes. De producer probeert de groep bij Philadelphia Records Int. van Gamble & Huff onder te brengen. Het lukt de producer niet en de groep tekent bij RCA. Er worden tussen 1974-1976 nog een paar succesvolle singles uitgebracht waar ‘It’s Cool’ en ‘Ms. Grace’ de bekendste van zijn. ‘Ms. Grace’ wordt zelfs een nummer 1-hit in Groot-Britannië.

Nummers van The Tymes