Artiest

Samim

  1. Artiestenchevron right
  2. Samim
De Iraans/Zwitserse producer Samim scoort in 2007 een grote hit met danceplaat 'Heater', afkomstig van zijn eerste soloalbum Flow. Kenmerkend voor het nummer is de accordeonsample op technobeats.

Nadat Samim zijn passie ontdekt voor elektronische muziek, hiphop en industriële muziek, gaat hij zelf aan de slag om muziek te maken.

Michael Ho

In het begin werkt Samim samen met Michal Ho, met wie hij muziek produceert onder de naam Samim & Michal. Nadat hun EP 'Dini Muater' uitgebracht wordt via het Zwitserse label Stattmusik, heeft het duo zijn eerste succes te pakken. Ze gaan door met het releasen van verschillende EP's bij labels als Tuningspork, Freizeitglauben en Kindisch. Hiermee ontwikkelen ze hun sound in een verder stadium.

Kanker

Helaas voor Samim is hij genoodzaakt om in 2004 een pauze in te lassen, nadat kanker bij hem geconstateerd wordt. De producer geneest uiteindelijk van zijn ziekte, en is klaar voor de volgende stap in zijn carrière.

Berlijn

Samim ruilt in 2005 het Zwitserse Zürich in voor het bruisende Berlijn, waar de muzikale kansen aan zijn voeten liggen. Hij voelt zich onmiddelijk thuis in de Berlijnse dancescene. Zijn verhuizing blijkt een goede zet.

Get Physical

Nadat hij in Berlijn van zijn muzikale kant laat horen, vliegen de aanbiedingen om 'The Chief' zijn oren. Zo mag hij tekenen bij Get Physical, Highgrade, Crosstown Rebels, Dirtybird en Four:Twenty. Hij kiest voor label Get Physical Music. Tegelijkertijd richt hij zich ook op een plaat van albumformaat.

Flow

Samim duikt daarvoor de studio in om zijn eerste soloalbum op te nemen. Het resultaat is het krachtige en creatieve FLow, deze cd verschijnt in september 2007. De eerste single, 'Heater', wordt een dijk van een hit. Het wordt met regelmaat gedraaid op partybestemmingen als Ibiza, in de zomer van dat jaar.

Plek veroverd

Met de komst van zijn soloalbum, is een volgeplande agenda gegarandeerd. Zijn live-sets brengen hem langs talloze clubs en plaatsen over de hele wereld. Daarmee heef Samim zijn plek veroverd in de dancescene.

Nummers van Samim