Artiest

White Rabbits

  1. Artiestenchevron right
  2. White Rabbits
Deze zeskoppige indierockformatie is afkomstig uit Columbia, Missouri, maar veblijft op dit moment in Brooklyn, New York. In 2007 komt het debuutalbum uit en twee jaar later krijgt deze een opvolger in de vorm van It's Frightening.

White Rabbits bestaat uit zes muzikanten. Een redelijk omvangrijke band met niet één, maar twee frontmannen. Greg Roberts en Steve Patterson verzorgen de belangrijkste vocalen en zijn het gezicht van de band die verder bestaat uit Alex Even (gitaar/vocalen), Brian Betancourt (bas), Matt “The Duck” Clark (drums) and Jamie Levinson (drums). Roberts en Patterson spelen respectievelijk ook gitaar en piano.

Fort Nightly

In 2007 komt het debuutalbum van de band uit, genaamd Fort Nightly. Van een groot succes of bekendheid bij het grote publiek is geen sprake, maar critici die het album onder ogen (en oren) krijgen, zijn over het algemeen enthousiast. Met dit materiaal touren ze Amerika door en mogen ook optreden in verschillende (ook landelijke) TV-programma's.

It's Frightening

Na al het touren duiken ze weer de studio in voor het tweede album. Deze komt in mei 2009 uit, maar weet Nederland pas in het voorjaar van 2010 te bereiken vergezeld door de single 'Percussion Gun', een aanstekelijk drumliedje.

Nummers van White Rabbits