Artiest

Tim Roos

  1. Artiestenchevron right
  2. Tim Roos
Singer-songwriter en gitarist uit Emmen die in mei 2013 debuteert met de single 'Living My Life'. Tim wordt in juni van datzelfde jaar verkozen tot Radio 2 Talent.

Laatbloeier

Tim is  een muzikale laatbloeier. Hij groeide op in een muzikaal gezin maar pakte pas op zijn veertiende voor het eerst zelf een gitaar op. Hij leert zichzelf via YouTube de akkoorden van een Peter Murray-liedje aan, en blijft zich als gitarist ontwikkelen.

Jeff Zwart

De Emmenaar belandt op den duur in de studio met de echtgenoot van zijn moeder. Hij zet, zonder daarbij na te denken, a capella een nummer van Jamie Cullum in, en krijgt advies om eens contact te zoeken met producer en gitarist Jeff Zwart.

Een klik

Samen met de producer, die eerder werkte Nick & Simon, René Froger en Xander de Buisonjé, neemt Tim een demo met coverwerk op. Er ontstaat tijdens het opnameproces een klik en het tweetal, en het tweetal begint samen op wekelijkse basis met het schrijven en opnemen van nummers.

Living My Life

 

Met dit nieuwe materiaal in zijn portfolio weet het een platencontract te scoren bij CNR Entertainment, die zijn debuutsingle ‘Living My Life’ uitbrengen in mei 2013. Een maand later wordt bekendgemaakt dat Tim het nieuwe Radio 2 Talent zal zijn.

Nummers van Tim Roos