Artiest

WIES

  1. Artiestenchevron right
  2. WIES
De indie-popband WIES bestaat uit 3 bandleden, Jeanne, Jasper en Tobias. Ze kennen elkaar van het Conservatorium van Amsterdam, het begon allemaal als een try-out, maar dat beviel zo goed dat vanaf de zomer van 2018 WIES is geboren.

Ondanks dat de band nog niet lang bestaat spelen ze al in zalen als de Melkweg, Paradiso, TivoliVredenburg én wonnen ze de Amsterdamse Popprijs 2018. De muziek die ze maken is een unieke mix tussen rock, elektronische pop en daarbij Nederlandstalige teksten. De muziek is geinspireerd op Spinvis, Ramses Shaffy en Maarten Roozendaal. 

Nederpop

 “Je kan niet om Nederlandstalige muziek heen, het is zo in your face. Elke Nederlander verstaat het gewoon.” zegt Tobias. Jeanne verteld dat ze zichzelf ook beter kan uitdrukken door te schrijven in haar moedertaal. 

Radiostilte

Na het succes op de Popronde met 'Soms Is Het Te Laat' waarmee ze op Noorderslag een 3FM Talent Award 2019 binnenslepen, werd het al snel tijd voor het tweede WIES-kind: Radiostilte. "Wanneer iemand die je het liefst elke dag spreekt, van de radar lijkt te zijn verdwenen..." Aldus Jeanne. 

Nummers van WIES