Artiest

Tom Beek

  1. Artiestenchevron right
  2. Tom Beek
Tom Beek is een zeer veelzijdige jonge saxofonist. Hij speelt tenor-, alt-, en sopraansax en EWI, en is tevens componist, arrangeur, producer, tekstschrijver en docent.

Met gemak

De in 1969 te Sittard geboren, in Utrecht woonachtige Tom Beek is een zeer veelzijdige saxofonist. Hij speelt tenor-, alt-, en sopraansax en EWI, en is tevens componist, arrangeur, producer, tekstschrijver en docent. Hij beweegt zich met evenveel gemak in complexe jazzmuziek als in popmuziek, kleinkunst of hedendaagse studioproducties. Beek heeft gestudeerd aan de conservatoria in Den Haag en Hilversum.

Met lyriek

Met zijn krachtige, lyrische saxofoonspel en zijn bekroonde composities houdt Beek zich moeiteloos staande in de internationale top. Naast zijn eigen projecten speelde hij ondermeer in het Amina Figarova Septet, met zanger/cabaretier Kasper van Kooten, in de jazz/fusiongroep the Pitch Pine Project en met DJ Phil Martin & The Jazz Invaders. Ook is hij sinds 1998 de vaste begeleider van Karin Bloemen. Beek is regelmatig te horen als (gast)solist bij tientallen groepen en projecten, zowel live als in de studio. Met het titelnummer van het album White & Blue won hij in 2005 de prijs voor 'beste compositie' in de Dutch Jazz Competition.