Artiest

Lisa Loeb

  1. Artiestenchevron right
  2. Lisa Loeb
Lisa Loeb gaat de popgeschiedenis in als de eerste artiest ooit die de Amerikaanse Billboard Hot 100 heeft aangevoerd zonder een platencontract.

Lisa Loeb groeit op in Dallas, Texas. Ze neemt pianolessen als kind, maar stapt later over op gitaar. In 1990 verzamelt ze een band om zich heen: Nine Stories. Twee jaar later verschijnt 'Purple Tape' de eerste demo van de band op cassette. Het levert Lisa geen platencontract op...

Film

Eind 1993 vraagt goede vriend Ethan Hawke of Lisa een bijdrage wil leveren aan zijn nieuwe film Reality Bites. Lisa geeft Ethan een liedje, maar regisseur Ben Stillers oor valt op 'Stay'. Begin 1994 verschijnt 'Stay' op single en binnen twee maanden staat het nummer op de eerste plaats van de Amerikaanse singlelijst. Ook in de rest van de wereld is het nummer een succes.

Prijzen

Totaal worden er maar liefst 750.000 exemplaren van verkocht. Lisa Loeb & Nine Stories worden genomineerd voor een Grammy Award voor Best Pop Performance By A Group en... de band wordt eindelijk getekend. Platenlabel Geffen biedt Lisa Loeb & Nine Stories in 1994 een contract en een jaar later verschijnt het debuut Tails. Firecracker (1997) is de titel van Lisa Loebs (zonder Nine Stories) tweede album. De single 'I Do' haalt in Amerika de Top 20. In Nederland krijgt 'I Do' de nodige airplay, maar de single wordt geen hit. Cake And Pie wordt zonder enige ophef in 2002 uitgebracht.

In 2013 verschijnt het zevende studioalbum No Fairy Tale 

Nummers van Lisa Loeb