Artiest

Sparks

  1. Artiestenchevron right
  2. Sparks
Amerikaanse band van de broers Ron en Russel Mael. Naast hun opvallende songs, waaronder de hit ‘This Town Ain’t Big Enough For The Both Of Us’, staat de groep ook bekend om hun excentrieke act. Terwijl zanger Russel als een dolleman tekeer gaat, zit toetsenist Ron erbij als een stijve etalagepop met wijd opengesperde ogen.

Ze beginnen in 1968 al met muziek maken, maar pas nadat ze zich tijdelijk in Engeland vestigen krijgen ze daar enig succes als cultband. Ze maken in Engeland ook hun tweede album: Kimono My House, met daarop de single ‘This Town Ain’t Big Enough For The Both Of Us’.

Moroder

Later verhuizen de Sparks weer terug naar hun geboortestad Los Angeles. Ze wijzigen hun muziekstijl naar meer elektronisch en huren voor een volgend album topproducer Giorgio Moroder in. Met dit en volgende albums hebben de Sparks wisselend succes, soms in de Verenigde Staten, soms in Frankrijk of soms nergens.

Sparks Spectacular

Ze brengen nog steeds albums uit en spelen concerten in Amerika en Europa. In 2008 spelen ze in Londen de 21-delige concertreeks Sparks Spectacular, waarbij ze chronologisch iedere avond integraal een van hun albums spelen.