Artiest

Liset Alea

  1. Artiestenchevron right
  2. Liset Alea
Liset Alea is een van oorsprong Cubaanse zangeres die momenteel in Londen woont. In 2005 breekt ze door met haar debuut album No Sleep en de gelijknamige single.

8 jaar

Liset Alea wordt in 1979 in Havana op Cuba geboren. Ze verhuist op vijfjarige leeftijd eerst naar Costa Rica en daarna al snel naar Florida. Vanaf haar achtste heeft ze zangles van America Crespo, een Cubaanse operalegende. Ze studeert vervolgens aan de New World School Of The Arts in Miami en de New School University Jazz Conservatory in New York.

Europa

Vanaf haar negentiende leert ze gitaar spelen en gaat ze songs schrijven. In 2000 wordt ze zangeres van de jazzy drum & bass band Etro Anime. Deze groep verzorgt het voorprogramma van Kosheen en Llorca tijdens hun Europese tour. Euro bevalt zo goed dat Liset besluit hier te blijven. Eerst woont ze in Amsterdam, vervolgens Parijs en uiteindelijk gaat ze naar Londen.

No sleep

De grote doorbraak van Liset Alea komt in 2005 wanneer ze een contract krijgt voor maar liefst 4 solo-albums. De eerste single van haar debuutalbum komt 4 november 2005 uit. Zowel het album als de single zijn getiteld No Sleep.

Nummers van Liset Alea