Artiest

Gerardo Frisina

  1. Artiestenchevron right
  2. Gerardo Frisina
Gerardo Frisina is een Italiaanse DJ, muzikant en platenbaas. Hij produceert, schrijft en speelt jazz die verrwijkt is met latin-, Braziliaanse en Cubaanse invloeden.

Ishtar

Gerardo risina is een van de oprichters van het Italiaanse platenlabel Ishtar, dat bekend staat als een invloedrijk jazzlabel in het land. De producer heeft altijd op eerdere releases geprobeerd om de traditionele jazz te verrijken met latin-, Braziliaanse en Cubaanse invloeden. Ook zoekt Frisina naar manieren om de muziek van een paar decennia geleden niet alleen af te stoffen en naar nu te vertalen, maar ook gewoon opnieuw uit te brengen in de originele vorm.

Join the Dance

De titel van zijn album uit 2010 impliceert dat het vooral op de dansvloer is gericht. Dat is zeker niet altijd het geval. Op de behoorlijk zomerse cd zette Frisina wat meer relaxte latinjazz, zonder overigens te vervallen in de saaie valkuilen die nog wel eens gepaard gaan met de lounge. Overigens is deze hele cd opgenomen met echte muzikanten en niet met elektronica en samplers.

Nummers van Gerardo Frisina