Artiest

Gerald Clayton

  1. Artiestenchevron right
  2. Gerald Clayton
Dat onbekend niet onbemind hoeft te maken blijkt uit de prille loopbaan van pianist Gerald Clayton. Nog geen kwart eeuw oud geldt hij inmiddels als meer dan een belofte.
Dat onbekend niet onbemind hoeft te maken blijkt uit de prille loopbaan van pianist Gerald Clayton. Nog geen kwart eeuw oud geldt hij inmiddels als meer dan een belofte. En wie jong is, heeft energie zo blijkt uit de vele bezettingen waarin Clayton speelt.

Grote namen

Zo was hij in muzikaal gezelschap te vinden van Lewis Nash, Al Foster, Terrell Stafford en Clark Terry. Tussen 2006 en 2008 toerde hij onafgebroken met Roy Hargrove. Sinds kort is hij toegetreden tot het Clayton Brothers Quintet. Hij is te horen op hun laatste release Brother to Brother als ook op Earfood van Hargrove uit 2008 en Diana Kralls From This Moment On.

Trio

Het best tot zijn recht komt hij in zijn eigen trio met Justin Brown (drums) en Joe Sanders (bas). Daar krijgt zijn open spel alle ruimte om iets toe te voegen aan de traditie van grote pianisten. In juni 2009 kwam zijn langverwachte debuut uit getiteld Two-Shade.Bron: North Sea Jazz

Nummers van Gerald Clayton