Artiest

Kane Gang

  1. Artiestenchevron right
  2. Kane Gang
Brits soultrio dat begin jaren tachtig van zich laat horen middels grote hit ‘Closest Thing To Heaven’. De groep slaat aan in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, maar stopt in 1991 na twee albums. Zanger Martin Brammer blijft daarna actief als songschrijver voor onder andere Tina Turner en Sheena Easton.
Het drietal Kane Gang wordt opgericht in 1982. De aparte naam van het soultrio vindt zijn oorsprong in een gedeelde voorliefde voor de film Citizen Kane met Orson Welles. De heren tekenen in 1984 een contract bij London Records en brengen al snel hun debuut uit. Bad And Lowdown World Of The Kane Gang - in Amerika uitgebracht als Lowdown - levert de groep een aantal hits op.

Tina Turner

Met name ‘Closest Thing To Heaven’ doet het goed. In Nederland behaalt de single ook een hitnotering (32ste plek). Opvolger ‘Respect Yourself’ - een cover van The Staple Singers - komt hier zelfs nog hoger en bereikt een 28ste plaats. Tweede album Miracle verschijnt in 1987 en doet het iets minder goed, al weet het trio in de Verenigde Staten een tweetal bescheiden hitjes te scoren. De schijf blijkt echter het laatste wapenfeit; de groep stopt in 1991. Zanger Martin Brammer blijft daarna nummers schrijven voor andere artiesten waaronder Tina Turner, Sheena Easton, Beverly Knight en Nick Carter.

Nummers van Kane Gang