Artiest

Jack Jersey

  1. Artiestenchevron right
  2. Jack Jersey
Jack de Nijs maakt niet alleen naam als producer van artiesten als Cock van der Palm en Frank & Mirella, maar komt op basis van een eigen demo ook als zanger in de popmuziek terecht. Onder het pseudoniem Jack Jersey is hij razend populair en scoort hij - vooral in de jaren zeventig - vele hits in vooral binnen, maar ook buitenland. Hij overlijdt in 1997.
Jack de Nijs is al op jonge leeftijd gek van muziek. Tijdens en na zijn schooltijd speelt hij al in bandjes waaronder The Four Sweeters en The Loosers. Grote commerciële successen zitten er echter niet in. Dat verandert wanneer hij als producer aan de slag gaat en zich bewijst als tekstschrijver en componist.

Elvis Presley

Hij neemt onder de artiestennaam Jack Jersey zelf een nummer op - ‘I’m Calling’, dat door Radio Veronica wordt opgepikt. Dat is het begin van een reeks hits - waaronder ‘In The Still Of The Night’ en ‘Papa Was A Poor Man’. Jersey’s populariteit resulteert in een reeks tv-specials. Daarnaast neemt hij in Nashville muziek op met de begeleidingsband van Elvis Presley en wordt hij in 1977 uitgeroepen tot populairste artiest van Nederland. Als componist voor anderen blijft hij ook goede zaken doen; het door hem geschreven ‘Comment Ca Va’ van The Shorts wordt begin jaren tachtig nog een hit.

Overlijden

De eigen hitmachine staakt echter. In 1988 verschijnt er van Jersey nog het album Close To You, maar dat wordt geen succes. De zanger overlijdt in 1997 aan de gevolgen van keelkanker.