Artiest

Kalio Gayo

  1. Artiestenchevron right
  2. Kalio Gayo
Kalio Gayo is een band uit Utrecht, wars van pretenties, met een volstrekt eigen stijl. De muziek, zeggen sommigen, neemt je direct mee naar een wild dorpsfeet in een vergeheten uithoek van Europa. Pittige partyfolk dus.

Kalio Gayo is een Nederlands kwintet, gecentreerd rond zangeressen Renske Das en Anja Pleit. Hun muziek is onmiddellijk te herkennen als folk, maar dan de folk van een fantasieland ergens ten oosten van je verbeelding.

Dorpsfeest

Ieder optreden neemt Kalio Gayo, dat al 12 jaar bestaat, je mee op reis: een wild dorpsfeest in een vergeten uithoek van Europa, de drukte van een warme wereldstad, een ruige bustocht over de steppe. Kleine verhaaltjes over ruziende buurvrouwen, een dapper vogeltje, regen in tijden van droogte of thuiskomen na een lange reis, gezongen in een taal die niemand kan verstaan maar iedereen begrijpt. Pittige partyfolk met soms een melancholisch randje.

Festivalact

Op Oerol 2009 bewees Kalio Gayo een geweldig festivalact te zijn. Maar ook op kleinere podia zet de band met gemak de tent op zijn kop met haar opzwepende en extreem vrolijke optredens. Dan kan een banjo ineens klinken als een balalaika, een accordeon neigt naar een doedelzak. Festival Lowlands omschrijft de band als volgt: "Folk zonder grenzen in een fantasietaal: arm aan letterlijke betekenis, rijk aan klank".