Artiest

Linda Roos & Jessica

  1. Artiestenchevron right
  2. Linda Roos & Jessica
Damestrio bestaande uit Goede Tijden, Slechte Tijden-actrices Katja Schuurman, Babette van Veen en Guusje Nederhorst dat in de jaren negentig min of meer als grap begint. De single ‘Ademnood’ behaalt echter een nummer 1-notering, waarna meer singles, een album en veel optredens volgen. Het trio stopt in 1998. Guusje Nederhorst overlijdt in 2004 aan de gevolgen van kanker.
Wanneer drie populaire actrices uit soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden in 1995 voor de grap een uitstapje in de muziekwereld maken, resulkteert dat in een platinasingle die maar liefst acht weken op nummer 1 staat. ‘Ademnood’ blijkt het begin van een korte, maar uiterst succesvol muzikaal avontuur. Ook opvolgers ‘Alles Of Niets’ en ‘Lange Nacht’ doen goede zaken in de hitlijsten.

Herman Brood

Linda (Babette van Veen), Roos (Guusje Nederhorst) en Jessica (Katja Schuurman) maken na het succes van de single een volledige cd. De titelloze plaat behalt de gouden status en meer singles en optredens volgen. De dames begeleiden Herman Brood tijdens zijn vijftigste verjaardag in Paradiso, maar in 1998 is het welletjes.

Dinand Woesthoff

Schuurman gaat onder haar eigen naam nog even solo verder, maar richt zich daarna weer op haar acteer-carrière. Van Veen werkt verder in onder andere het theater en keert kortstondig terug in Goede Tijden, Slechte Tijden. Nederhorst trouwt met Kane-zanger Dinand Woesthoff. Ze overlijdt in 2004 op 34-jarige leeftijd aan borstkanker.

Nummers van Linda Roos & Jessica