Artiest

Johnny Taylor

  1. Artiestenchevron right
  2. Johnny Taylor
Johnny Taylor werd geboren in Crawfordsville, Arkansas (1937) en groeide op bij zijn oma. Op zijn tiende liep hij weg van huis en ging hij in Kansas City wonen. Hij belandde uiteindelijk in de gospelgroep "The Melody Makers", via welke hij Sam Cooke ontmoette. Hij nam Cooke's plaats in bij The Souls Stirrers. Na een aantal jaar ging hij solo. Zijn grootste hits zijn "Who's Making Love" en "Disco Lady". Taylor stierf in 2000 aan een hartaanval.

Sam Cooke

Taylor nam de plek van leadzanger in bij The Souls Stirrers. Daarna stopte hij met muziekmaken, want hij wilde dominee worden. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kan, en na bij enkele groepjes te hebben gezongen, sloot hij zich aan bij het label van Cooke en ging solo. In 1962 bracht hij "Rome (wasn't Build in One Day)" uit, wat een hitje werd. Twee jaar later werd Cooke doodgeschoten en had Taylor geen label meer. In 1966 had hij een nieuw label en scoorde hij bescheiden met "I Had A Dream" en enkele andere nummers.

Don Davis

De grote hits wilden echter niet komen, tot in 1968 Don Davis bij het label kwam en zich met Taylor ging bemoeien. Hij wilde meer een Motown-sound voor Taylor en dat resulteerde in "Who's Making Love", wat in 1975 op nummer 1 belandde. In 1976 volgde "Disco Lady", wat wereldwijd een hit werd. Daarna ging het label failliet en zat Taylor opnieuw zonder platendeal. In 1984 sloot hij zich voor de laatste keer aan bij een platenmaatschappij en tien jaar later bracht hij het album "Good Love!" uit. In 1999 volgde nog het album "Gotta Get The Groove Back". Een jaar later overleed Taylor aan een hartaanval.

Nummers van Johnny Taylor