Artiest

Laura Jansen

  1. Artiestenchevron right
  2. Laura Jansen
Deze singer/songwriter en dochter van een Nederlandse vader en een Amerikaanse moeder is voornamelijk te vinden in de USA, waar ze woont. In juni 2009 kwam haar doorbraak met het nummer ‘Single Girls’. Laura Jansen begint haar muziekopleiding aan het Rotterdamse Conservatorium. Niet lang daarna vertrekt ze naar de USA, waar ze in Boston verder werkt aan haar muziek.

Los Angeles

Zoals vele jonge muzikanten, verhuist ze uiteindelijk naar Los Angeles, waar het haar goed afgaat.  Zo treedt ze op in dezelfde venues als Jason Mraz, Katy Perry en John Mayer, de zogenaamde ‘Hotel Cafe scene’. Ook mocht ze voor het pasgetrouwde stel Ellen DeGeneres en Portia de Rossi optreden.

Self-made

Laura gebruikt niet alleen haar talent om door te breken. Ze is actief op het internet met pagina’s op Twitter, MySpace en Facebook, waarmee ze op eigen kracht een fanbase opbouwt.

Nederland

Songwriter en producent John Ewbank (die onder andere met Marco Borsato werkte) ontdekt via internet de zangeres, en haalt Laura naar Nederland. Na een bliksemtour op radio en TV, tekent ze in 2009 een platendeal met Universal, waarmee het succes van de zangeres nu vast lijkt te liggen.

Debuut

Met haar eerste single 'Single Girls' heeft Laura een klein succesje en mag haar agenda met nog meer tv- en radio-optredens uitbreiden. Na de single komt in september 2009 haar debuutalbum Bells uit bij het label Universal. Dit is een samenvoeging van twee eerder uitgebrachte EP's.

'Use Somebody'

Laura gooit hoge ogen met haar versie van 'Use Somebody' van Kings of Leon. Hij haalt haar over om dit nummer meteen op haar album te zetten. Dit doet ze en de single wordt een succes.

Volgende singles

Het opgewekte liedje 'Wicked World' is de themesong van de hippe vrouwenserie op Net5 met Georgina Verbaan: Floor Faber. Niet lang daarna brengt Laura dit liedje ook als single uit en ook dit wordt weer een succes. 'The End' is haar volgende single die in de zomer van 2010 uitkomt. 

'Single Girls'

'Single Girls' is officieel de eerste single van Laura Janssen. Toch maakt het grote publiek vooral kennis met Jansen door de single ‘Use Somebody’. Pas in september 2010, een jaar later dan de release van de single, is ook ‘Single Girls’ regelmatig op de radio te horen.

'Same Heart'

Op verzoek van NPO 3FM schrijft Laura Jansen het nummer 'Same Heart'. Het themanummer voor NPO 3FM Serious Request 2012 is niet klein en verdrietig, integendeel. "Ik wilde dat het optimistisch en luid werd en de aandacht trok naar het thema waarvoor het geschreven is," aldus Laura Jansen. Laura Jansen schrijft ‘Same Heart’ nadrukkelijk als duet en koestert een wens dat Tom Chaplin, de zanger van Keane, de mannelijke stem op zich zou nemen.

'Queen Of Elba'

Het nummer 'Same Heart' krijgt ook een plek op het album Elba dat in maart 2013 verschijnt. De single 'Queen Of Elba' komt een maandje daarvoor al uit. 

'Stapje Terug'

Laura Jansen werkt samen met de Nederlandse MC Fit voor een remix van zijn nummer 'Stapje Terug'. De single verschijnt in oktober 2013.