Artiest

Mintzkov

  1. Artiestenchevron right
  2. Mintzkov
Mintzkov (vroeger Mintzkov Luna geheten) is een vijkoppige rockformatie uit het Belgische Lier. Met hun plaat 360° uit 2007 weet de band wat bekendheid te scoren, vooral in België. Begin 2010 staat de band op EuroSonic en releast het album Rising Sun, Setting Sun, waardoor de band iets bekender wordt.

Philip Bosschaerts (zang en gitaar), Lies Lorquet (zang en bas), Minchul Van Steenkiste (drums), Daan Scheltjens (gitaar) en Pascal Oorts (synthesizers) zijn de band Mintzkov uit Lier, België. In 2000 wint de band, dan nog onder de naam Mintzkov Luna, de belgische popwedstrijd Humo's Rock Rally en dat is eigenlijk voor het eerst dat het publiek van de band hoort.

Eerste succes

Ze scoren wat kleine hitjes met nummers als 'Copper', 'United Something' en 'Mimosa', maar dit blijft allemaal binnen de landsgrenzen van onze zuiderburen. In 2007 krijgt het debuutalbum M For Means And L For Love een opvolger in de vorm van het 360°. Vanaf dan is de bandnaam kortweg Mintzkov. Van dat album komen de singles 'One Equals A Lot', 'Ruby Red' en 'Return & Smile', die in België radiohits worden.

Eerste internationale stapjes

Begin 2008 komt het tweede album van Mintzkov ook uit in Duitsland en een jaartje later ook in Denemarken en Finland. Begin 2010 verschijnt de band op de Europese muziekshowcase EuroSonic in Groningen.

Rising Sun, Setting Sun

Niet lang na hun optreden op EuroSonic komt het album Rising Sun, Setting Sun uit in België. De eerste single is 'Opening Fire' en wordt opgevolgd door 'Finders Keepers', waarmee Mintzkov voorzichtig voeten aan de grond krijgt in Nederland.

Nummers van Mintzkov