Artiest

T-Spoon

  1. Artiestenchevron right
  2. T-Spoon
T-Spoon is een Nederlandse dance-act dat in 1997 een grote hit scoort met ‘Sex On The Beach’.

Happy Hardcore

Begin jaren ’90 starten rapper Shalamon Baskin (Shamrock) en Remy de Groot (Prince Peration) T-Spoon. Het begint als een dance-act dat zich vooral richt op happy hardcore. In 1996 sluiten zangeres Linda Estelle en danseres Anatevka Bos zich aan bij T-Spoon.

De eerste hits

In 1993 en 1994 scoort de formatie twee hits met 'No Time 2 Waste' en 'Take Me 2 The Limit'. Vervolgens is de vraag of T-Spoon nog meer hits kan produceren. Dat kan de Nederlandse formatie. Dit keer met de Amerikaanse jazz/soulzangeres Jean Shay worden 'Where R U Now' en 'Mercedes Benz' gemaakt. Beide liedjes komen hoog in de Nederlandse hitlijsten. 'Mercedes Benz' is een bewerking van Janis Joplins liedje uit 1970.

'Sex On The Beach'

In 1997 scoort de nieuwe formatie een zomerhit met ‘Sex On The Beach’. Het nummer wordt niet alleen in Nederland, maar in België, Duitsland en Scandinavië een grote hit. Een jaar na het grote succes verlaat Shamrock de groep. Zijn plaats wordt ingenomen door Greg Dillard.

Nog een zomerhit: 'Summer Love'

‘Summer Love’ wordt de tweede hit van de groep in 1998. Anatevka verlaat de groep om tv-presentatrice te worden.

Shamrock is terug

Vanaf 2002 is Shamrock weer terug bij de groep en hebben ze nog 3 remixen uitgebracht van eerdere liedjes. Deze remixen worden geen groot succes.

T-Spoon Reloaded

Op 6 oktober 2008 maakte Estelle bekend samen met Shamrock bezig te zijn met een reünie onder de naam "T-Spoon Reloaded" in de oude bezetting. Nieuw materiaal, zoals een album en single, wordt niet uitgesloten.