Artiest

The Like

  1. Artiestenchevron right
  2. The Like
Drie dames uit Los Angeles vormen rond 2001 de alternatieve rockband The Like. Na wat wisselingen in de samenstelling blijven er uiteindelijk vier vaste bandleden over. Met de release van het tweede officiële album boekt de band het eerste succes bij het grote publiek.

Bij Elizabeth 'Z' Berg, Charlotte Froom en Tennessee Thomas zit de muziek in het bloed. De drie dames zijn allemaal dochters van grootheden uit de muziekbizz. Via hun ouders krijgen Tennessee en Charlotte te horen dat Z muziek aan het schrijven is en eigenlijk wel in een band wil spelen. Binnen de kortste keren hebben de dames hun instrumenten helemaal onder de knie. Zo ontstaat in 2001 The Like.

EP's

Zoals veel bands, begint de carrière van The Like met het uitbrengen van een aantal EP's in eigen beheer. De muziek komt al snel onder ogen van andere bands en zo touren de dames mee als support-act van onder meer Kings Of Leon en Phantom Planet. In 2004 scoren ze een platendeal. 

Are You Thinking What I'm Thinking?

Het eerste officiële album van The Like komt uit in september 2005. Op deze plaat zijn liedjes te horen van de eerdere EP's, maar ook een aantal nieuwe nummers. De recensies zijn over het algemeen positief, maar van een doorbraak kunnen we nog niet spreken. Na de release volgt een periode van touren.

The Like 2.0

In september 2009 zetten Z en Tennessee het bericht 'The Like 2.0' op MySpace. Hierin maken ze bekend dat Charlotte Froom de band heeft verlaten, maar dat er ook twee nieuwe toevoegingen aan de band zijn: Reni Lane en Laena Geronimo. In deze nieuwe formatie tourt de band gewoon door.

Release Me

Het viertal duikt de studio in en brengt in de zomer van 2010 het tweede album uit. Release Me wordt beter ontvangen dan de voorganger. Ook weet de band het eerste succesje in Nederland te scoren met de release van de single 'He's Not A Boy'.

Nummers van The Like