Artiest

Moonpilot

  1. Artiestenchevron right
  2. Moonpilot
Moonpilot is in juni 2010 Serious Talent. Bij het beluisteren van 'Caroline', waan je je in een beetje in Engeland.

Sean Christoper, wat klinkt ook een beetje Engels klinkt, is het hartje van deze band. In Rotterdam studeerde hij Music Production en het is daarom is het niet gek dat hij een duidelijk idee ontwikkelde over hoe muziek moet klinken. Nu had hij eigenlijk alleen nog maar een band nodig. Hij vroeg vervolgens Dennis de Ronde voor op het keyboard en de backing vocals. Korné ter Steege speelt de basgitaar en zingt ook wat mee. Jasper Zuidervaart zit achter het drumstel. En voila: de Moonpilots zien het levenslicht.

Demo

In 2008 maakt de band een pilot en die slaat aan. Ze spelen op de Uitmarkt, de Parade en doen mee aan de Grote Prijs. Dat roept natuurlijk om het maken van een album, wat de Moonpilots dan ook doen. Twee weken lang in een blokhutje zwoegen op de nummers.

Control

De puntjes op de i zetten en de ingeslagen weg vervolgen, gaat niet van een leien dakje. De band raakt een beetje in het slob. Maar in juni 2009 wordt het vuurtje weer aangewakkerd en het album Control komt uit in januari 2010.Met het liedje 'Caroline' is Moonpilot in juni 2009 3FM Serious Talent.