Artiest

Woot

  1. Artiestenchevron right
  2. Woot
Woot is een Nederlandse Haagse popband, bestaande uit zanger/gitarist Tobias Wolring, bassist Sebastiaan Simoen en drummer Thijs van Teijlingen. Het trio wint in 2011 de Grote Prijs van Nederland.

Biografie

Wolring, Simoen en Van Teijlingen formeren hun eerste band al in groep 7 van de basisschool. Ze spelen dan nog vooral Beatles-covers. Bij oprichting heet de band Concrete, maar wanneer de bandleden erachter komen dat er al een groep is met die naam, wordt er gekozen voor Woot; een afkorting van We Own The Other Team. Het drietal brengt in 2009 in eigen beheer zijn debuutalbum #1 uit, al blijven opvolgers daarvan vooralsnog uit. Het winnen van de Grote Prijs van Nederland in 2011 opent voor Woot de deuren naar showcasefestivals als SXSW, Reeperbahn, Crossing Border en Eurosonic.

Caro Emerald

Na twee EP’s besluit de band een andere muzikale koers te varen. Ze roepen de hulp in van het productieteam achter Caro Emerald en het resultaat is de single Don’t You, die in 2015 op het platenlabel Grandmono verschijnt. The Partysquad maakt een remix van het nummer, maar het lukt de band niet om in de hitlijsten te geraken. Een jaar later verschijnt de EP Juno. Na het festivalseizoen van 2017 wordt er niks meer vernomen van Woot.


Nummers van Woot