Artiest

Mads Langer

  1. Artiestenchevron right
  2. Mads Langer
Mads Langer is een Deense singer/songwriter die in 2006 voor het eerst in zijn geboorteland een hit scoorde met 'Fact-Fiction'. Het begin van z'n muziekcarrière in Denemarken. Gaandeweg maakt ook de rest van de wereld kennis met Mads Langer. 

Mads breekt in 2006 in zijn thuisland door met het nummer ‘Fact-Fiction’. Het nummer komt van zijn debuutalbum Attention Please. In Denemarken scoort hij enkele hits met dit album, maar veel verder dan zijn eigen land komt hij tot dan toe niet. 

Mads Langer

Toch is Mads Langer vastberaden ook de rest van de wereld te veroveren met zijn nummers. Het tweede album heet, heel eenvoudig, Mads Langer. Desondanks wil het nog niet heel erg lukken.

Internationaal

Mads Langer is misschien nog niet heel bekend in Nederland, maar hij heeft al een leger van toegewijde fans in zijn geboorteland Denemarken. Inmiddels heeft hij zijn thuis gevonden in Londen. In 2010 tourt hij onder andere Londen, Berlijn, New York, Los Angeles en Nederland. 

‘You’re Not Alone’

‘You’re Not Alone’ is de eerste single van Mads Langer die regelmatig airplay op de Nederlandse radio krijgt. ‘You’re Not Alone’ ken je waarschijnlijk beter als dancehit uit de jaren ’90, van Olive. Mads geeft er geheel een eigen draai aan, en verandert de dancehit in een mooie rustige ballad.

Vampire Diaries

Mads’ nummer ‘Beauty Of The Dark’ is een van de soundtracks van de populaire televisieserie Vampire Diaries.

Album

In 2011 brengt hij zijn vierde album uit. Op zijn Facebookpagina vraagt hij zijn fans of ze nog suggesties hebben voor de titel van het album. Het album wordt gelijk zijn internationale debuut.