Artiest

Captain & Tennille

  1. Artiestenchevron right
  2. Captain & Tennille
Captain & Tennille is een Amerikaans popduo, dat in de jaren '70 en begin jaren '80 populair was. Captain & Tennille bestaat uit het echtpaar Daryl Dragon (Captain, 1942) en Toni Tennille (Tennille, 1943)
Dragon werkte als pianist bij de Beach Boys en Tennille trad op met een zelfgeschreven musical, toen ze elkaar ontmoetten in 1971. Ze gingen samenwonen en tekenden een platencontract. Hun eerste single 'Love will keep us together', een cover van Neil Sedaka, stond wekenlang op de nummer 1 positie in de Verenigde Staten. Voor dit nummer ontvingen ze ook een Grammy Award in 1975. Later dat jaar trouwde het muzikale stel.

Nummer 1

De volgende jaren bracht het duo verschillende platen uit. In Nederland werd alleen 'Do That To Me One More Time' een hit: deze plaat bereikte de nummer 1-positie in de Nationale Hitparade (in de Top 40 kwam het nummer niet verder dan nummer 2). Tennille heeft later nog als achtergrondzangeres gezongen op de plaat 'Don't let the sun go down on me' van Elton John. Ook speelde ze mee op het album 'The Wall' van Pink Floyd.