Artiest

Janove Ottesen

  1. Artiestenchevron right
  2. Janove Ottesen
De frontman van Kaizers Orchestra kiest een rustige, bedeesde stijl voor zijn solocarriere en met succes!

Janove Ottesen

De frontman van Kaizers Orchestra kiest een rustige, bedeesde stijl voor zijn solocarriere. Een uitlaatklep voor de man die onlosmakelijk met Kaizers verbonden zegt te zijn. Het daverende collectief staat te boek als vernieuwend, apart en energiek. Het is nogal wat om solo te evenaren.'Als ik met Kaizers werk, ben ik innovatief, maak ik een nieuw soort rock 'n roll. Ik zing zelfs in het Noors dus het is anders en apart.

Met mijn soloproject doe ik echter wat veel andere artiesten doen, simpelweg liedjes schrijven en uitvoeren. Dit ben ik, mijn stem, mijn manier om het te doen, mijn geluid. Er is een professionele kant van me, ik voel het alsof ik daar de indruk wek dat ik ben zoals ik wil zijn. Hoe andere mensen je zien, zegt waarschijnlijk meer over hoe je bent dan je eigen idee daarover. Ik hou het 't liefst zo veel mogelijk gescheiden'.

Jeugd

Als kind krijgt hij een gitaar als cadeautje van zijn oma. Hij leert al snel gitaarspelen en aangezien er weinig te doen is in zijn dorp Bryne besluit hij met zijn jeugdvriend Geir Zah muziek te maken. Hun samenwerking leidt uiteindelijk tot de band popgroep Kaizers Orchestra.

Solo

In 2004 laat Janove Ottesen horen dat hij ook als soloartiest talent heeft. Zijn album Francis' Lonely Nights komt dat jaar uit. De liedjes op deze plaat zingt hij in het Engels en niet in het Noors zoals hij in zijn band voornamelijk doet.

Nummers van Janove Ottesen