Artiest

Handsome 3some

  1. Artiestenchevron right
  2. Handsome 3some
Nederlands trio dat eind 1998 met 'I' een radiohitje scoort. Begin 2002 houdt Handsome 3some ermee op. Bassist Matto maakt dan al deel uit van Kane. Frontvrow Arjo Klingens gaat solo verder onder de naam La Kidda. Het album Re: verschijnt het jaar erop.

Matto en Arjo kennen elkaar al van kleins af aan, maar kunnen elkaar in eerste instantie niet uitstaan. Matto is ouder, groter en heeft de tofste vriendjes. Aan de andere kant is Matto al op jonge leeftijd een goede gitarist. En als Arjo ergens gek van is, dan is het wel van gitaren! Op 15/16-jarige leeftijd richten ze een bandje op. Matto speelt gitaar en Arjo synthesizer.

Na een jaar veranderen ze beiden van instrument. Arjo mag eindelijk een gitaar om haar nek hangen. Matto moet genoegen nemen met een 'viersnarige gitaar', oftewel een bas.Wanneer Arjo Marcel voor het eerst ziet drummen (eigenlijk kent ze hem alleen als zanger), weet ze gelijk dat ze hem voor haar nieuwe trio wil. Marcel blijkt ook een niet onverdienstelijk om te kunnen gaan met sampling en sequencing. Een drummende DJ dus. Handsome 3some is compleet.

Na een aantal in eigen beheer uitgebrachte singles, verschijnt in mei 1999 de eerste officiële single, 'I'. 'Do It Again' is de themasong voor de Nederlandse roadmovie The Delivery. Een aantal maanden later verschijnt listen.to/handsome3some. Het album is samengesteld uit materiaal van de in eigen beheer uitgebrachte ep's, aangevuld met nieuwe songs. Mede dankzij de lovende recensies op het album wordt Handsome 3some gevraagd om in 1999 op Lowlands te spelen.

QUAB is een ep die het jaar erop verschijnt. De single 'Best Day Of My Life' wordt door 3FM DJ Isabelle regelmatig gedraaid, maar zij krijgt de andere DJ's niet zover hetzelfde te doen. Begin 2002 krijgt Handsome 3some van platenmaatschappij EMI te horen dat ze op straat staat. Alsof het allemaal niet erg genoeg is geeft even later Matto te kennen uit de band te stappen. (Matto sluit zich aan bij Kane.) Goed nieuws krijgen Marcel en Arjo echter ook. Handsome 3some wordt uitgenodigd in maart 2002 te spelen op het bekende festival South By South West, in Austin, Texas.

De nieuwe bassist luistert naar de naam Steven.Een maand later maakt Arjo op 3FM in het programma Isabelle bekend dat Handsome 3some er mee stopt. Op de officiële site van de band legt Arjo uit: "Een beetje coach had me allang het veld uitgehaald. Nu ben ik met een aantal blessures veel te lang doorgelopen. We hebben eindelijk met elkaar kunnen besluiten te stoppen met ons favoriete bandje, Handsome 3some. En omdat ik het geestelijk moedertje ben geweest van dit mooie kindje, aan mij de eer om jullie gedag te zeggen. Ook namens Marcel en Steven."

Nummers van Handsome 3some