Artiest

Ziggi Recado

  1. Artiestenchevron right
  2. Ziggi Recado
Ziggi Recado, ook wel Ricardo Blijden is Neerlands trots op het gebied van reggae. Maar na zijn waanzinnige optredens op het Duitse Summerjam Festival, Rototom Sunsplash in Italië en het Franse Zenith Festival verovert hij ook langzaam de internationale reggaescene.

Ziggi is oorspronkelijk een Rotterdammer, maar werd door zijn grootouders opgevoed op St. Eustatius. De artiestennaam van de reggae-artiest is verzonnen door zijn oma, zij noemde hem als klein jochie al Ziggi. Toen hij twaalf was, verhuisde hij met hen naar Aruba.

Rock'N Vibes

Weer terug in Nederland was de achttienjarige Ziggi van plan om informatica te studeren, maar hij belandde via vrienden in de opnamestudio van Berteaut Fleming, de eigenaar van het label Rock’N Vibes Entertainment. Sindsdien zit Ziggi voorlopig nog wel gebakken bij het label.

Debuut

In 2004 werd de eerste single van Ziggi uitgebracht: ‘In My Head', met daaropvolgend  de volgende single ‘Hightime’. So Much Reasons was het debuutalbum dat in 2006 werd uitgebracht. Hiermee verdiende hij meteen de nodige awards, zoals de BNN Urban Award voor het beste album.

VP records/Greensleeves

Het tweede album van Ziggi In Transit wordt in 2008 uitgebracht in Nederland, vervolgens wordt het wereldwijd uitgebracht via Rock’N Vibes Entertainment en het grootste reggaeplatenlabel VP records/Greensleeves. Hiermee schrijft Ziggi geschiedenis, want het is voor het eerst dat dit label zo een samenwerking aangaat voor een Europese act. Met de release van zijn tweede album, bewijst Ziggi dat hij een uitstekende singer-songwriter is.