Artiest

Set Sail

  1. Artiestenchevron right
  2. Set Sail
Set Sail is een spraakmakende Australische band die in korte tijd een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd met zijn spontane en wilde optredens over de hele wereld. De eerste EP met de naam The Riley More EP verschijnt in april 2011. De eerste track 'Home' is de single waarmee ze doorbreken op de Nederlandse radio.

In Australië wordt deze driekoppige band uit Sydney de meest spannende band van dit moment genoemd. Op straat spelend met een trommel, guitaar en viool worden Joshua May, Brandon Hoogenboom en Josiah Willows ontdekt. Een mooi succesverhaal dat uitmondt in diverse optredens over de hele wereld en de eerste EP in april 2011.

Guerrila optredens

De band tourt de wereld rond met zijn zogeheten spontane guerrila optredens. En van deze definitie is geen woord gelogen, getuige de verscheidene uitzettingen, arrestaties, bierfeestjes en vele facebook vrienden als gevolg. De drie bandleden omschrijven zichzelf als Aussie popsterren die zorgen voor vreemde dansjes en de betere muziek.

Social media

De band maakt veelvuldig gebruik van de kracht van social media om contact te onderhouden met zijn fans. Het effect van deze kracht wordt bewezen met een actie die de band opzet naar aanleiding van het verliezen van de viool van Josiah. De bandleden gaan op een rijstdieet die de fans via social media kunnen volgen en steunen met een donatie. De band haalt hiermee uiteindelijk 8500 dollar op.

The Riley More EP

In april 2011 verschijnt debuut EP The Riley More EP met daarop de single 'Home' dat op de Nederlandse radio te horen is.

Nummers van Set Sail