Artiest

Long Tall Ernie and The Shakers

  1. Artiestenchevron right
  2. Long Tall Ernie and The Shakers
Een Arnhemse rock’n’roll-band die in de jaren zeventig bij wijze van grap ontstaat en naam maakt met pakkende nummers en een wilde liveshow. ‘Do You Remember’ is de grootste hit en staat in 1977 vier weken op de eerste plek in de hitparade. De groep stopt begin jaren tachtig. Zanger Arnie Treffers overlijdt in 1995.

De groep onstaat bij wijze van grap en komt voort uit de band Moan. Deze groep speelt popmuziek, maar komt tijdens concerten - na de pauze - geheel verkleed als rockers op de bühne om een set rock’n’roll-covers af te werken. Dit doen ze onder de naam Long Tall Ernie & The Shakers. Vanaf 1973 gaat de pop overboord en gaat de band verder op de rock’n’roll-toer.

Hank The Knife

Een promotiecampagne volgt en de groep wordt neergezet als een stel rouwdouwers uit Arnhem. Het doet zijn werk en de band scoort al snel de eerste hits, waaronder ‘Big Fat Mama’ en ‘Get Yourself Together’. Basgitarist Henk Bruijsten stapt in 1974 op en begint zijn eigen rock’n’rollband Hank the Knife and the Jets. In 1977 scoort Long Tall Ernie & The Shakers haar grootste hit met 'Do You Remember' dat vier weken op de eerste plek in de hitparade staat. Ook opvolger 'The Golden Years Of Rock And Roll' doet het in 1978 voortreffelijk.

Doe Maar

In 1982 valt de groep - na diverse line-up wisselingen - uit elkaar. Vooral toetsenist Jan Rietman en drummer Jan Pijnenburg zien we de jaren daarop nog terug. Laatsgenoemde als drummer van Doe Maar en Rietman als presentator bij de NCRV. Zanger Arnie Treffers overlijdt in 1995 op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Nummers van Long Tall Ernie and The Shakers