Artiest

Grayson Hugh

  1. Artiestenchevron right
  2. Grayson Hugh
Grayson Hugh is een Amerikaanse singer-songwriter die in 1989 een grote hit te pakken had met zijn nummer 'Talk It Over'. Andere bekende platen van de zanger zijn onder andere: 'Bring It All Back' en 'How Bout Us'.

Jeugd

De ouders van de zanger luisteren voornamelijk klassieke muziek (zijn vader was een radiopresentator van een radiozennder over klassieke muziek), en Grayson Hugh speelt al piano als hij slechts drie jaar oud is. Toch zijn het vooral rock en roll en soulmuziek waar zijn muzikale tienerhart sneller van gaat kloppen.

Hits

In 1980 brengt hij een zelfgetitelde album uit. Zeven jaar later tekent hij een contract bij muziekplatenmaatschappij RCA Records. Drie singles van zijn Blind To Reason (1988) halen de hitlijsten. 'Talk It Over' wordt een Top 20-hit. Hughs' album Road to Freedom (MCA Records, 1992) was eveneens een goed ontvangen plaat.

Lesgeven

In 1993 wordt degene die Grayson Hugh voor muzieklabel MCA Records heeft gestrikt ontslagen. Daardoor wordt ook Hughs'contract met het label verbroken. De zanger blijft nummers schrijven en maakt hiervan ook zijn vak. Hij gaat lesgeven in 'Songwriting' op het Berklee College Of Music in Boston.

Terug naar soul

Het album 'Back To The Soul', een terugkeer naar zijn liefde voor soulmuziek, komt op 12 augustus 2015 uit. 

Nummers van Grayson Hugh