Artiest

Pixie Lott

  1. Artiestenchevron right
  2. Pixie Lott
Pixie Lott is een manusje van alles. Ze kan niet alleen onwijs leuk zingen, ook dansen en acteren ligt haar prima. De 18-jarige singer-songwriter is geboren in Engeland en woont in Essex. Oorspronkelijk heet ze geen Pixie, maar Victoria. Haar moeder heeft haar deze nickname gegeven, omdat ze zo’n schattige kleine baby was en leek op een fee. Nu dus Pixie!

Het begin

De start van haar zangcarrière begon in het kerkkoor. Toen Pixie en haar ouders verhuisden naar Essex, ging ze naar de Italia Conti Academy of Theatre Arts, waar ze tijdens haar schooljaren verscheen in de West End-productie Chitty Chitty Bang Bang.Daarnaast had ze ook een rolletje in BBC’s Celebrate the Sound of Music, waar zij Louisa von Trapp speelde.

Debuut

Toen L.A. Reid één van haar demo’s hoorde, mocht de 15-jarige Pixie tekenen bij Island Def Jam Music Group. Maar na een aantal managers te hebben gehad, is ze nu toch overgestapt naar Mercury Records in VK en Interscope in de VS. Haar debuutsingle ‘Mama Do’ werd op 8 juni 2009 uitgebracht en stond een week later op nummer 1 in de Britse hitlijsten.

Supportact

Haar eerste festivaloptreden was tijdens het Isle of Wight Festival 2009. Dit optreden behoorde tot haar eerste Britse tournee, waar ze ook de supportact van The Saturdays on The Work Tour was.

Nummers van Pixie Lott