Artiest

Fool's Gold

  1. Artiestenchevron right
  2. Fool's Gold
Fool's Gold betekent zoiets als nepgoud. Deze Amerikaanse band iverre van nep en maakt een overtuigende muziek met veel Afrikaanse en joodse invloeden.
Fool's Gold is een Amerikaanse band, waarvan de oprichters een joodse achtergrond en een vrij brede muzikale interesse hebben. Als gevoelg hiervan maakt de band een combinatie van krautrock, dancepop en afrobeat, vaak gezongen in het Hebreeuws.

Debuutalbum

Fool's Gold werd in 2007 opgericht door zanger/bassist Luke Top en gitarist Lewis Pesacov. Leuke feiten: Top was op zijn derde van Israel naar Californie gekomen en Pesacov studeerde musicologie. Hun samenwerking leidde tot een naamloos debuutalbum in 2009 dat in min of meer twee dagen tijd werd opgenomen.

Forse bezetting

De band is uitgegroeid tot een vrij forse bezetting, waarbij de muzikanten uit alle hoeken van de wereld komen. Er is een stevige blazerssectie, meerdere gitaristen en zangers. De band maakt korte metten met het misverstand dat blanken geen zwarte muziek kunnen maken. Want in de muziek van Fool's Gold hoor je onder meer de gitaar van de Congolese rumba, de blues van de Malinese Tuareg-woestijn en Ethiopische soul van de jaren '70.

Polonaise

Eerder in 2010 speelde Fool's Gold op het Rotterdamse festival Motel Mozaique. Daar speelde de band een overtuigende set met lange nummers waarbij de muzikanten konden laten zien wat ze in huis hebben. Of zoals muzieksite 3VOOR12 het verwoordde: "Als deze mannen een poging mochten wagen in het heetgebakerde Midden-Oosten, dan zou de hele bende binnen de kortste keren de polonaise lopen langs de Klaagmuur".

Nummers van Fool's Gold