Artiest

98 Degrees

  1. Artiestenchevron right
  2. 98 Degrees
Boyband 98 degrees nam het nummer 'True To Your Heart' speciaal op voor de soundtrack van de Disneyfilm Mulan. De heren werkten op het nummer samen met Stevie Wonder en naar eigen zeggen was het een van de hoogtepunten in hun carriere.

98 Degrees bestaat uit de broers Nick en Drew Lachey, Justin Jeffre en Jeff Timmons. Het is de laatstgenoemde die de heren bij elkaar brengt en er een boyband van maakt.

Halverwege jaren ’90 weten de heren backstage te komen bij een concert van Boyz II Men. Een lokaal radio station, dat het concert live uitzendt, vraagt of ze live op de radio willen zingen. En vanaf dat moment gaat het snel…

In juli 1997 schiet de debuutsingle ‘Invisible Man’ omhoog in de Amerikaanse hitlijsten en staan zelfs een paar keer in het voorprogramma van Janet Jackson.

De grote doorbraak komt in 1998, wanner ze samen met Stevie Wonder de titelsong voor de film Mulan uitbrengen: ‘True To Your Heart’. Er volgt nog een kerstalbum en bandlid Nick Lachey zingt ook nog een duet met zijn toenmalige vriendin Jessica Simpson.

Een nummer 1 hit volgt een paar jaar later wanneer ze samenwerken met Mariah Carey en Joe als ze het nummer ‘Thank God I Found You’ uitbrengen. Ze ontvangen er zelfs een Grammy nominatie voor.

In 2002 volgt een compilatie album als in 2003 het hartverscheurende nieuws komt dat de groep een pauze gaat nemen om hun persoonlijke ambities waar te maken.

In het jaar 2012 is daar dan eindelijk het nieuws waar de fans op hebben zitten wachten: de comeback! De nieuwe website wordt gelanceerd en zelfs een Facebook pagina. Datzelfde jaar staan ze ook weer samen op het podium.

2013 is dan het jaar dat het nieuwe album in de schappen ligt en dat ze ook weer op tournee gaan. Samen met New Kids On The Block en Boyz II Men gaan ze de bühne op.