Artiest

General Johnson

  1. Artiestenchevron right
  2. General Johnson
General (Norman) Johnson (1941, Norfolk, Virginia) was vooral bekend in combinatie met de groep "Chairmen of the Board".

Chairmen

Al op zijn zesde begon General Johnson te zingen in de kerk, en zes jaar later nam hij zijn eerste muziek op. Het werd niet uitgebracht. In 1961 bracht hij met het groepje "The Showmen" de single "It Will Stand" uit, wat een hit werd in datzelfde jaar, en ook nog in 1964. In 1968 ging de groep uit elkaar en ging General Johnson solo. Tot hij bij Chairmen of the Board terecht kwam.

Songwriter

De groep scoorde hits met "Give Me Just A Little More Time", "(You've Got Me) Dangling On A String" en "Everything's Tuesday". Kort daarna ontpopte Johnson zich tot songwriter van de groep - iets waar hij goed in bleek te zijn. Ze wisselden regelmatig van platenmaatschappij en Johnson schreef ook voor andere artiesten, als Clarence Carter, Honey Cone en Freda Payne. Hij streefde nog even een solo carriere na, maar de Chairmen of the Board bleven toch bestaan. In 2010 overleed General Johnson aan longkanker.

Nummers van General Johnson