Artiest

Eric Benet

  1. Artiestenchevron right
  2. Eric Benet
Eric Benet Jordan werd in 1966 geboren in Milwaukee, Wisconsin. Zijn vader voedde hem op met klassieke muziek en dat inspireerde Benet in zijn eigen muziek.

Drama

In zijn puberteit vormde Eric de groep "Benet" met zijn zus en zijn neef. Ze brachten in 1992 een seltitled album uit waarvan 70.000 exemplaren werden verkocht. In datzelfde jaar kreeg Eric een dochter met zijn vrouw Tami. Hun geluk was echter van korte duur, want in 1993 kwam zijn vrouw om bij een auto-ongeluk.

Geluk

In 1996 bracht Benet zijn solodebuut uit: "True To Myself". Het werd positief ontvangen, maar het echte succes liet op zich wachten tot 1999. Toen kwam "A Day In The Life" uit, waarom onder meer "Georgy Porgy" stond met Faith Evans. Het werd een hit. Maar niet zo'n hit als de tweede single "Spend My Life With You" featuring Tamia. Dat nummer steeg door naar nummer 1 in de R&B chart, behaalde de gouden status en werd genomineerd voor een Grammy. Het album "A Day In The Life" won de Soul Train Music Award voor Best R&B/Soul Album.

Nummers van Eric Benet