Artiest

Freda Payne

  1. Artiestenchevron right
  2. Freda Payne
In Detroit geboren zangeres, die naast een zangcarrière ook te zien was in musicals, films en zelfs eventjes haar eigen talkshow had. Haar eerste stapjes in de muziek waren echter in de vorm van reclamejingles! Een van haar bekendste nummers is 'Band of Gold' uit 1970.
In de jaren '60 toert ze door het land voor optredens op podia en in televisiestudio's, met collega's als Bill Cosby en Quincy Jones.

Gold

In 1969 tekent Payne bij het Invictus label, waar haar meest succesvolle album Band of Gold wordt geproduceerd. De single 'Band of Gold'is een hit in de VS, en een nummer 1 in de Britse chart. Er volgen meer albums (Contact, Stares and Pleasures, o.a.) maar er is er geen zo succesvol als Band Of Gold. Vanaf dat moment begint ze verder te kijken dan de muziek, en na kort in de talkshow-business te hebben gezeten, gaat ze ook acteren; haar bekendste films zijn The Nutty Professor II (met Janet Jackson) en Fire and Ice. In 2001 en 2007 verschijnen de releases Come See About Me en On The Inside, een verzameling van retro soul.

Nummers van Freda Payne