Artiest

Renee van Bavel

  1. Artiestenchevron right
  2. Renee van Bavel
Renee van Bavel is een Nederlandse singer-songwriter en pianist die zingt wat ze ziet. De zangeres woont en werkt in Berlijn. De zangeres schrijft zowel Nederlands als Duitstalige nummers.

Eerste plaat

In 2009 verschijnt haar allereerste album: Totdat Ik Vergeet, naast haar eigen bandleden zijn ook toetsenist Bas Kennis van BLØF en de strijkers van het Metropoolorkest te horen op deze plaat. In 2011 neemt ze een duet op met Thé Lau. Het nummer 'Vanavond' is een goed gedraaide plaat dat jaar in België. Datzelfde jaar komt haar tweede plaat uit, het zelfgetitelde album Renee van Bavel. Dit album brengt de zangeres in eigen beheer uit.

Nederlands en Duits

In 2011 begint Renee met het schrijven van Duitsalige liedjes. Een jaar later volgt haar eerste Duitstalige concert op Theaterfestival Szene Buhnte Wähne in Horn, Oostenrijk. 'Am Rande des Waldes', haar eerste EP in het Duits volgt in 2014. In 2015 treedt de zangeres op met haar theatertour 'Saluut! Een groet aan de veteranen'. Deze concertreeks is een gevolg van haar optreden met de Koninklijke Landmacht Fanfare tijdens de herdenking van de Ontruiming van Concentratiekamp Vugh.

Nummers van Renee van Bavel