Artiest

Van Katoen

  1. Artiestenchevron right
  2. Van Katoen
Nederlandstalige punkrock. Dit viertal is te bestempelen als doe-het-zelvers. Komen in 2002 in het nieuws als er in een uitzending een conflict ontstaat met Giel Beelen. Heeft een grote aanhang onder scholieren. VanKatoen staat op 2004 op Lowlands.

Creativiteit

De band onderscheidt zich van andere bands door op enorm creatieve wijze te uiten. Dit komt o.a. op hun website erg sterk naar voren, waarop frontman Bazz zich loslaat. Fans kunnen aan bijna alles wat de band onderneemt een interactieve bijdrage leveren.

Zakkersconcert

Tegen de tijd dat de eerste eindexamenresultaten binnenkomen is Van Katoen jaarlijks druk bezig met het organiseren van het Zakkersconcert. Hier spelen ze dan speciaal voor hen die het felbegeerde diploma niet hebben gehaald. De animo voor het concert wordt zelfs zo groot, dat er een klein festival van gemaakt wordt.

Bandleden

De bandsamenstelling wijzigt in 2005 als gitarist Lourens van Haaften fulltime kiest voor zijn singer/songwriter band Sneakerfreak en ook bassist Aart verlaat na vele jaren de band. De lege plekken worden ingenomen door gitarist Marijn en bassist Niels.

Herman van Veen

De mannen nemen eind 2005 deel aan een speciaal project waarin een hommage wordt gebracht aan Herman van Veen. Dit is een initiatief van 3voor12 waar ook 3FM DJ Claudia de Breij deel aan neemt. Van Katoen brengt op deze cd, die op 8 november van dat jaar verschijnt, heel toepasselijk het nummer 'Hilversum 3' ten gehore.

Nummers van Van Katoen