Artiest

Shane Shu

  1. Artiestenchevron right
  2. Shane Shu
Shane Shu is een uit Canada afkomstige zanger. Hij verhuist op zijn 20ste naar Amsterdam. Samen met zijn band brengt hij in 2008 zijn titelloze debuut uit.

Shane Shu komt in Kamloops in Canada ter wereld. Daar woont hij tot zijn 18de met zijn Nederlandse vader en Nederlands/Chinese moeder. Muziek speelt een belangrijke rol in zijn jeugd.TalentenshowsOp zijn 13e doet hij mee met talentenshows, waar hij onder andere Michael Jackson en Stevie Wonder nadoet. Niet lang daarna ontdekt hij dat meisjes vooral geïnteresseerd zijn in muzikanten, dus leert hij zichzelf gitaar spelen en begint hij eigen nummers te schrijven.AmsterdamNet na zijn 18de verjaardag scheiden zijn ouders en gaat zijn moeder terug naar Amsterdam. Twee jaar later volgt Shane haar voorbeeld. Om brood op de blank te krijgen werkt Shane als freelance fotograaf en gitaarverkoper.BandZodra hij Paul W. Willemsen tegen komt is het idee voor een band geboren. Paul heeft het in eerste instantie te druk met zijn eigen muziek carrière, maar het enthousiasme van Shane overtuigt hem uiteindelijk.De daarop volgende maanden experimenteren ze in Pauls studio en werken ze aan ideeën en concepten van Shane Shu. Het duurt niet lang voordat ze het gevoel hebben dat ze met iets speciaal bezig zijn. Ze komen er achter dat ze een band nodig hebben.De eerste muzikant die zich bij hen voegt is de in Nederland wonende Zuid-Afrikaanse Catarina Aimee Dahms. Shane vindt haar bij toeval via Myspace. In eerste instantie valt haar foto hem op, maar al snel ook haar talent.De rest van de band wordt ook snel gevonden. De in Indonesië geboren Ujang Sastramidjaja vinden ze in een lift. Daarna voegt Merlijn Verboom zich bij het kleurrijke gezelschap. Zij is ook de gene die Nadine de Boer bij het project betrekt. DebuutalbumShane Shu tekent bij het label V2. Begin 2008 wordt Shane Shu een van de Serious Talent bands. Het titelloze debuutalbum komt 10 maart uit. De eerste single van het album is ‘The Way She Talks To Me’. Met het materiaal tourt hij het land rond.

Tweede album

Na enkele remixen en single'tjes wordt het wat stiller rond Shane Shu. Hij gaat druk aan de gang met zijn nieuwe album dat in de lente van 2010 af is. De plaat, Let's Burn This Town, komt later in het jaar uit. Maar eerst is het tijd voor de eerste aanstekelijke single van dit album: 'Push Me To The Ground'.