Artiest

Maxïmo Park

  1. Artiestenchevron right
  2. Maxïmo Park
Britpop band uit Newcastle, die in 2005 haar debuutalbum A Certain Trigger aflevert. De groep maakt scherpe, slimme catchy nummers, met inspiratiebronnen als The Smiths. Ook vergelijkingen met Bloc Party en Franz Ferdinand zijn snel gemaakt. Het tweede album Our Earthly Pleasures van Maxïmo Park verschijnt in 2007.

Samenstelling

Maxïmo Park bestaat uit zanger Paul Smith, gitarist Duncan Lloyd, bassist Archie Tiku, toetsenist Lukas Wooller en drummer Tom English. Hoewel geen van allen opgegroeid is in Newcastle, ontmoeten de bandleden daar elkaar. 

Debuut

Warp Records raakt in 2004 geïnteresseerd als zij de single 'The Coast Is Always Changing' horen. Hoewel het label erom bekend staat meer elektronisch gericht te zijn, krijgt Maxïmo Park daar een contract. 

'Apply Some Pressure'

De eerste single 'Apply Some Pressure', die in 2005 uitkomt, geeft Maxïmo Park naamsbekendheid in heel Europa. Het album A Certain Trigger wordt zelfs genomineerd voor de prestigieuze Mercury Prize.

Festivals

De Engelse band speelt in 2005 op Lowlands, Pukkelpop en Reading. Dat jaar verschijnt ook een met b-kantjes gevuld album: Missing Songs. 

Nieuw album

Het tweede album Our Earthly Pleasures van Maxïmo Park komt in 2007 uit. Het album wordt voorafgegaan door de single 'Our Velocity'. Maxïmo Park treedt in april 2007 op in de Melkweg in Amsterdam en staat in hetzelfde jaar ook op Pinkpop.

Quicken The Heart

Quicken The Heart is de derde plaat die de band uitbrengt. De eerste single die het album voortbrengt is 'The Kids Are Sick Again'. Voor de promotie van het nieuwe materiaal staat de band maarliefst twee avonden achter elkaar in Nederland. Daar zit ook een optreden bij voor That's Live, van radio 3FM. De release van het album is in mei.

Nummers van Maxïmo Park