Artiest

Adam & the Ants

  1. Artiestenchevron right
  2. Adam & the Ants
Modebewuste new wave band, die slechts drie albums aflevert. Desalniettemin blijven ze invloedrijke figuren in het new wave genre.

New Wave piraten

Adam Ant (geboren als Stuart Leslie Goddard) richt in 1977 Adam and the Ants op. Het eerste album, Dirk Wears White Sox, levert niet het gehoopte commerciële succes op. Adam huurt daarop Malcolm McLaren in (de bekende en beruchte producer van the Sex Pistols), die de -grotendeels vervangen- bandleden in piratenkostuums steekt en de niet onknappe Ant meer op de voorgrond laat treden. Het werkt. Wat ook meespeelt, is dat het tweede album, Kings Of The Wild Frontier, dat in 1980 verschijnt, een stuk beter in het gehoor ligt dan de voorganger. Het album wordt een groot succes en de druk om het succes minimaal te evenaren is dan ook groot.

Prince Charming

Het derde, tevens laatste, album maakt de verwachtingen niet waar: Prince Charming wordt lauwtjes ontvangen, ondanks de aanwezigheid van Adam and the Ants' grootste hit: 'Stand And Deliver'. Hierop besluit Adam Ant de overige bandleden te ontslaan; hij begint een solocarriere. Dit betekent het einde van Adam and the Ants.

 

Nummers van Adam & the Ants