Artiest

Vliegende Panters

  1. Artiestenchevron right
  2. Vliegende Panters
Cabarettrio dat in 2001 een hit scoort met 'Houdoe (De Kassameisjes)'. De Vliegende Panters staan sinds 1995 op het podium en raken bij het grote publiek bekend met hun persiflage op 'een verhaaltje van Dikkie Dik' uit Sesamstraat. De persiflage verschijnt in 1998 als b-kantje van 'Het Dorp'. De cover van Wim Sonneveld wordt een heel klein hitje.

'De Kassameisjes'

´O Vuile Slet!´ is in 2001 een veel gehoorde term op straat. En geen enkel kassameisje is veilig voor de klanten die bijdehandte opmerkingen maken als: ´Waar zijn Jean-Pierre en Ricardo?´ De schuldigen: De Vliegende Panters met hun hit: ´De Kassameisjes´. De Vliegende Panters zijn Rutger de Bekker, Diederik Ebbinge & Remko Vrijdag.

Wim Sonneveldprijs

In 1995, het jaar dat ze afstuderen op de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam, winnen zij de Wim Sonneveldprijs. Hekwerk Theaterprodukties nodigt De Vliegende Panters uit om bij dit impresariaat te komen. Vervolgens gaan ze aan hun eerste avondvullende voorstelling werken onder regie van Ruut Weissman. Sex is het resultaat en slaat, bij zowel pers als publiek, in als een bom. Twee seizoenen lang wordt met dit programma met succes door het drietal langs de diverse theaters gereisd. De tournee wordt besloten met een tv-registratie door de VARA in maart 1998.

Hype

Opvolger Hype is op alle fronten zo mogelijk nog succesvoller. Première in oktober 1998 in het Nieuwe de la Martheater in Amsterdam. Een uitverkochte tournee langs de grote zalen gevolgd door een integrale tv-registratie. En, na zon tweehonderdzeventig shows, een voorlopig hoogtepunt middels een optreden in het Koninklijk theater Carré in december 2000. Twee avonden tot de nok toe gevuld met een uitzinnig publiek.

Tv-serie

Tijd om op de lauweren te rusten namen de heren niet want er werd alweer driftig geschreven aan een TV-serie. Van maart tot en met juli 2001 zijn de opnames van Daar Vliegende Panters in volle gang. De negendelige serie wordt vanaf oktober van dat jaar wekelijks uitgezonden bij de VARA. Tevens komt er een CD met songs uit de serie op de markt. Uitgeverij Thomas Rap geeft in het voorjaar van 2002 een boekje uit met de teksten van Sex en Hype.

Nummers van Vliegende Panters