Artiest

Jimmy 'Bo' Horne

  1. Artiestenchevron right
  2. Jimmy 'Bo' Horne
Amerikaanse zanger die gedurende de jaren zeventig van zich laat horen met enigszins funky dansmuziek. Een grote ster wordt hij allerminst, maar met ‘Dance Across The Floor’ vestigt hij zich in 1978 toch in de annalen van de hitgeschiedenis. Het nummer bereikt in Nederland een vijfde plaats. Nadat de single ‘Is It In’ flopt, verdwijnt Horne van het toneel.

De uit Miami, Florida afkomstige Horne neemt in de jaren zeventig muziek op voor verschillende labels, maar hij scoort zijn enige grote (wereld)hit pas in 1978, wanneer ‘Dance Across The Floor’ internationaal aanslaat. Het nummer - geschreven door Harry Wayne Casey van {l}KC and The Sunshine Band {/l}- bereikt ook in Nederland de hitlijsten.

Spank

Horne weet minder succes te boeken met de daaropvolgende singles; zowel ‘Spank’ als ‘Is It In’ weten het succes niet te overtreffen of zelfs te evenaren in de hitlijsten (al blijken ze op de dansvloer wel succesvol). Wanneer de laatsgenoemde single commercieel flopt, verdwijnt Horne van het muzikale toneel.

Computergame

Horne’s muziek blijkt in de jaren negentig uiteindelijk toch nog succesvol, zij het in aangepaste vorm, wanneer delen van zijn nummers gesampled worden door verschillende hiphop-artiesten als The Jungle Brothers en Stereo MC’s. De op delen van Horne gebaseerde nummers worden hits; met name ‘Connected’ van Stereo MC’s - waarin we flinke stukken 'Let Me Be Your Lover' terughoren - slaat in 1992 internationaal aan. Amerikaanse stand-up komiek Chris Rock gebruikt zijn muziek in zijn televisie-serie en de geflopte single “Is It In” duikt op in razendpopulaire computergame Grand Theft Auto: Vice City Stories.