Artiest

Matt And Kim

  1. Artiestenchevron right
  2. Matt And Kim
Het indiepopduo Matt and Kim bestaat, zoals de naam grotendeels al weggeeft, uit Matt en Kim. Al sinds 2004 zijn ze bij elkaar en in 2006 brengen ze hun debuutalbum uit met dezelfde naam als de band. In 2009 ligt Grand in de winkels.

Matt Johnson (zang/keyboard) and Kim Schifino (drums/zang) ontmoeten elkaar op het Pratt Institute in Brooklyn, waar zij beiden lesgeven. Ze besluiten samen muziek te gaan maken en beginnen in 2004 met optreden in warenhuizen en op andere kleine podia. Dit en hun goede internetstrategie op Facebook, MySpace en YouTube heeft het duo al een trouwe fanschare opgeleverd.

Debuutalbum

In oktober 2006 brengen Matt en Kim hun debuutplaat Matt And Kim uit. Met dit materiaal weten ze MTV te halen met meerdere clipjes en eenmalig als hosts van MTV2.

Grand

Begin 2009 brengt het duo hun tweede album uit onder de noemer Grand. Met dit album toeren ze de VS rond. Ook houden ze de sterke internetpromotie op gang en dit weet ze toch weer wat fans op te leveren.

'Daylight'

Het nummer 'Daylight' duikt in 2009 op een een commercial van een rummerk en later in geremixte versie in de game FIFA 10. Ook komt deze plaat in de Nederlandse winkels te liggen.

Nummers van Matt And Kim