Artiest

RAD

  1. Artiestenchevron right
  2. RAD
De groep RAD is opgericht rond de Amerikaanse artieste Rose Ann Dimalanta (Rad). Haar livedrummer is niemand minder dan voormalig Santana bandlid Billy Johnson, en de rest van de band behoort net zo goed tot de top van de wereld. Naast Billy en Rad zelf bestaat de band uit grootheden Ray Obiedo op gitaar, Eric Leeds op saxofoon, en de uit Nederland afkomstige bassist Marc van Wageningen.

De groep RAD is opgericht rond de Amerikaanse artieste Rose Ann Dimalanta (Rad). Haar livedrummer is niemand minder dan voormalig Santana bandlid Billy Johnson, en de rest van de band behoort net zo goed tot de top van de wereld.

Naast Billy en Rad zelf bestaat de band uit grootheden Ray Obiedo op gitaar, Eric Leeds op saxofoon, en de uit Nederland afkomstige bassist Marc van Wageningen. Een line-up die er niet om liegt, want deze artiesten spelen en speelden onder andere met Tower of Power, Prince zijn New Power Generation, George Benson en in de band van Sheila E.

Toegevoegd aan de bezetting is trombonist Greg Boyer, die veel optreed met Prince, Maceo Parker en Parliament. Rose Ann Dimalanta (Rad) groeide op in de Bay Area in San Francisco. In 1991 verhuisde ze naar Europa en begon haar solo carriere onder de naam Rad. Met haar man en producer Michael Kirsch leverde ze al verschillende soloalbums af. 'Radified' is haar eerste solo project dat hoge ogen scoort in 1992.

Tussendoor tourt ze in 2003/2004 'gewoon' nog even bijna een jaar met Prince in zijn New Power Generation band. Haar laatste album 'East Babe' verscheen in 2007.