Artiest

Ginger Ninja

  1. Artiestenchevron right
  2. Ginger Ninja
Deze vierkoppige band uit Denemarken laat zich niet in één genre vatten. Met het grootste gemak mixen de heren electro met akoestische instrumenten, de rode draad is dat ze plezier hebben in wat ze doen. Het eerste album van de band, Wicked Map, komt uit in mei 2010 uit. Door de vrolijke single 'Sunshine' maakt Nederland kennis met de band.

Johan Luth, Carl-Erik Riestra Rasmussen, Henrik Hamilton en Rasmus Søby Andersen zijn met zijn vieren de Deense popband Ginger Ninja. De heren laten hun ideeën en hun instrumenten de vrije loop, waardoor ze eigenlijk niet in één genre zijn te vatten. De rode draad voor de muziek is dat ze het zelf gewoon leuk vinden en of dit nu akoestisch of electronisch is, dat maakt ze niet zoveel uit.PretentieloosDe band begint eigenlijk in 2008 als de mannen geen muziek meer moeten maken, maar muziek willen maken. Vanaf dat moment maken ze pretentieloze popmuziek waar het enthousiasme duidelijk te horen is. Doel: een lach op het gezicht van de luisteraars en concertbezoekers toveren.

Eerste bekendheid

Via de bandsite Bandbase.dk en MySpace weten de heren zich in de kijker te spelen. Daardoor mogen ze voorzichtig aan op (Deense) festivals optreden en het voorprogramma van Dizzy Mizz Lizzy verzorgen.

'Sunshine'

Op internet wordt het zomerse liedje 'Sunshine' ook opgepikt en voorzichtig aan verspreidt het zich over de het wereldwijde web. Zo komt Ginger Ninja onder de aandacht van het grote publiek en wordt de song in 2010 ook als single uitgebracht. 

Wicked Maps

Rond de tijd dat 'Sunshine' Nederland bereikt, komt ook het eerste Ginger Ninja-album uit: Wicked Maps. Deze titel is een veelgehoorde uitspraak tijdens de opnames van de plaat. De vier leden willen allemaal een andere kant op, maar de zanger houdt de touwtjes in handen, hij houdt ze op de weg op deze 'te gekke landkaart'.

Nummers van Ginger Ninja