Artiest

Erik Truffaz

  1. Artiestenchevron right
  2. Erik Truffaz
Erik Truffaz is een Fransman die in Zwitserland geboren werd (1960). Zijn vader speelde saxofoon en dus kwam hij al op vroege leeftijd in aanraking met muziek.

Mozart en Verdi

Toen Erik tien jaar oud was, speelde hij al trompet in de band van zijn vader. Op zijn zestiende hoorde hij het album "Kind of Blue" van Miles Davis. Hij was verkocht en wilde van trompet spelen zijn beroep maken. Hij ging naar het Zwitserse conservatorium. Daar specialiseerde hij zich vooral in Mozart en Verdi. Na zijn studie werkte hij bij het Orchestre de Suisse Romande. Ook speelde hij in coverbands, voor hij zijn eigen band Orange begon. De band richtte zich vooral op eigen composities van Truffaz.

Blue Note

In 1991 won Truffaz de Prix Special op het France Jury du Concours National. In datzelfde jaar trad hij op tijdens het Montreux Jazz Festival. In 1994 tourde hij door Europa, Brazilie en Rusland. In 2000 tekende Truffaz bij Blue Note en maakte hij het album "The Mask", een volledig jazz album wat veel weg had van de Miles Davis-stijl. Ten tijde van zijn albums "Revisite" en "Mantis" ging hij meer de drum&bass en hiphopkant op. In 2003 was dat duidelijk hoorbaar op de albums "Walk of the Giant Turtle" en "Bending New Corners". In 2005 kwam "Saloua" uit, waar de hiphopinvloeden nog duidelijker waren met rap.