Artiest

Marina and the Diamonds

  1. Artiestenchevron right
  2. Marina and the Diamonds
Marina and the Diamonds is de artiestennaam van de half-Griekse, half-Welshe Marina Lambrini Diamandis. Na twee EP's brengt de singer-songwriter met sterke popinvloeden in maart 2010 haar eerste album uit, The Family Jewels.
Op 10 oktober 1985 ziet Marina Lambrini Diamandis het levenslicht in Abergavenny, Wales. Op school ontdekt ze haar liefde voor muziek en die komt naar buiten in een mix van indiepop, ballads en new wave. Haar opleiding aan de universiteit maakt ze niet af, maar ze focust zich dan vol op haar carrière als artiest.

Eigen gemaakte plaatjes

Het eerste materiaal van Marina dat naar buiten komt is de zelfgecomponeerde Mermaid Vs. Sailor EP uit 2007. Ze heeft de muziek zelf gemaakt op haar eigen computertje. Via MySpace verkoopt ze een aantal plaatjes, die ze zelf op een CD'tje brandt.

Crown Jewels EP

In 2008 scoort Marina een platendeal bij Warner en in 2009 brengt ze daar de EP Crown Jewels uit. Hiermee komt ze onder de aandacht van de muziekpers uit Groot Brittannië. Ze wordt zelfs tweede op dé prestigieuze talentenlijst van de BBC: BBC Sound Of 2010.

The Family Jewels

Als voorproefje op haar eerste volledige studio-album, brengt de zangeres de single 'Hollywood' in februari 2010 uit. Het album, The Family Jewels, laat dan niet lang meer op zich wachten.

Nummers van Marina and the Diamonds