Artiest

Ben L'Oncle Soul

  1. Artiestenchevron right
  2. Ben L'Oncle Soul
De Franse zanger Ben l'Oncle Soul (wat zoiets betekent als Ben de soul-oom) mengt retro-soul met Motown en doet daar een vleugje Frankrijk bij. In 2010 komt hij voor het eerst onder de aandacht in Nederland met een vrolijk zomerse cover van 'Seven Nation Army' van The White Stripes.Ben L 'Oncle Soul

Soul

Het kan snel gaan met een artiest. Op 20 juni 2010 heeft vrijwel niemand in Nederland nog gehoord van de Fransman Ben l'Oncle Soul en nog geen week later is hij heter dan heet. Met een platendeal bij Motown op zak is het niet gek dat zijn muziek is doordrenkt met ouderwetse Amerikaanse soul, maar wel met een vleugje Frankrijk en toch van deze tijd. 

Eerste release

De zanger gaat door het leven als Uncle Ben, maar daar is het rijstmerk met dezelfde naam niet blij mee en dwingt hem een andere naam te kiezen. Zo wordt Uncle Ben uiteindelijk Ben l'Oncle Soul (Ben de soul-oom). Onder deze naam brengt hij zijn eerste release uit: de EP Soul Wash met daarop enkel covers. Hij maakt van liedjes als 'Barbie Girl' van Aqua en 'I Kissed A Girl' van Katy Perry warme, soulvolle versies.

Debuutplaat

Een jaartje later is daar dan het eerste volledige studio-album van de soulzanger. Dit keer is er maar één cover op te vinden, maar deze versie van 'Seven Nation Army' van The White Stripes zorgt er wel voor dat hij onder de aandacht komt van radiostations en muziekliefhebbers. Ook in Nederland is deze single op de radio te horen. Zijn debuutalbum Ben l'Oncle Soul verschijnt in 2010 op Motown Records.